Üdvözlünk a megújult ZsibiZoo webáruházon!

Kérdésed van?
Hívj: +3620 316 2502

Panzi Fitactive | Fit a Calci Plus Vitamin | 60 db
Panzi Fitactive | Fit a Calci Plus Vitamin | 60 db
1 350 Ft

Panzi Fitactive | Fit a Calci Plus Vitamin | 60 db

Gyártó
Panzi pet
Vitamint keresel kutyádnak? Tekintsd meg a Panzi Fit a Calci Plus vitaminját. a csontok megfelelő fejlődésének elősegítése érdekében. valamint ez egy igen fontos étrend kiegészítő vitaminként is funkcionál!
1 350 Ft
Egységár: 22 500 Ft/kg
Részletek

A FIT-a-CALCI Plus 1000mg tabletta - a kalciumról elterjedt általános ismereteken túl - igen fontos étrend kiegészítő vitamin. mind a kölyök. atal. felnőtt és idős kutyád számára. A Kalcium úgynevezett biogén elem. így minden élő sejt építőköve. amely nélkülözhetetlen minden élő szervezet számára. A FIT-a-CALCI Plus tablettában található kalcium szerepe:



- A csontok és fogak építőanyaga (foszforral együtt). Kölyök és fiatal kutyák számára elengedhetetlen a maximális csontsűrűség kialakításában. a csontok és fogak egészséges fejlődése szempontjából igen fontos szerepet játszik.



- Nélkülözhetetlen a véralvadásban. a szív- és csontvázizmok összehúzódásában. az enzimek működésében. Része van az ideg– és izomműködésben. enyhíti az izomgörcsöt. Segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését.



- Enyhíti az allergiás tüneteket. mérsékli az ingerlékenységet és figyelemzavart. továbbá igen fontos funkciója. hogy semlegesíti az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat.



- A kalcium nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásában. ezen kívül elősegíti a vas felszívódását.



- A kalcium tartósan elégtelen bevitele kölyök-. és fiatal kutyáknál angolkór (D vitaminhiány) formájában. míg felnőtt és idős kutyák esetében csontritkulás formában jelentkezhet.



- A FIT-a-CALCI Plus Alma tartalma: karotint és pektint tartalmaz. A pektin szervezetbe kerülve megváltoztatja a széklet víztartalmát. növeli a viszkozitását. ezért mind székrekedés. mind hasmenés kezelésére alkalmazható. A pektin a toxinokat is kimossa a szervezetből. Az alma olyan nélkülözhetetlen vitaminokat is tartalmaz. mint a béta-karotin. a C-vitamin és a B-vitaminok.



Fontos tudnivaló. hogy kutyáink szervezetében a napi bevitt kalcium mennyiségének 20-40%-a szívódik (épül be) fel. Egy kölyökkutya testtömeg kilogrammonkénti (felszívódó) napi kalcium igénye kb. 80-100 mg körüli. míg egy vemhes szoptatós szuka napi kalcium igénye 20-30%-al magasabb. míg egy munka-. és/vagy sportkutya napi kalcium igénye akár dupla dózis is lehet.



A kalcium túladagolás elkerülése érdekében kúraszerű alkalmazása javasolt (4-6 hét etetés után 2 hétig mellőzze a kalcium emelt szintű adagolását).



Felhasználási javaslat: naponta 1 tabletta/10 testsúly kg-ra.



Összetétel: Kalcium 12.5 %. foszfor 7.0 %. alma


Adatok
Cikkszám
306339-1